Åre en del av Jämtlandsfjällen

Foto: Anette Andersson

Åre är Jämtlandsfjällens och hela fjällvärldens mest kända och besöka fjällort.  I Åre kan man som besökare finns både puls och smakupplevelser i absolut toppklass men du kan också njuta av orörd natur och fantastiska naturupplevelser.  Allt detta har paketerats på en liten yta. 

Så åker du till Åre

Till Åre kan du ta dig enkelt och smidigt på de allra flesta färdsätt. Åre har järnväg som passerar rakt igenom byn vilket gör resmålet väldigt enkelt att nå för fjällresenärer som föredrar att resa klimatsmart på räls. för den om föredrar att att nå målet snabbt finns Åre/Östersunds flygplats som ett alternativ. Från Åre Östersunds flygplats kan du enkelt ta dig till Åre med transferbuss/taxi eller med hyrbil. Resan tar en dryg timme. 

Boende i Åre

I Åre erbjuds en stor variation på boende i olika prisklasser. Det är allt ifrån billigare vandrarhem och stugor till lyxiga hotell och exklusiva hus. Här hittar du boende i Åre.

Hotell i Åre

Åre fullkomligt vimlar av både äldre anrika och nybyggda hotell. Det finns en uppsjö av alternativ att välja mellan och i de flesta prisklasserna. Då Åre är en attraktiv destination gäler det att vara ute i god tid för ett hitta hotellrummet du söker efter. Det är särskilt viktigt att ha framförhållning om du vill boka hotell över högsäsongsperioderna som är jul, nyår, sportlov, påsk samt juli och början på augusti. Här följer några exempel på hotell i Åre:

Tott Hotell . KLassiskt hitel i bästa skidläge en bit upp på fjället. Här bor du med vacker utsikt över fjällen och Åresjön.

Buustamons fjällgård – Det perfekta boendet för en hide away vacation i svenska fjällen. Du bor i backen avskilt läge långt från byn. Här erbjuds genuint bemötande, god mat här-bränd snaps och mysiga rum.

Copperhill Mountain Lodge – Åres moderna och stora hotellanläggning i Åre Björnen. Ett bra alternativ för konferensgrupper och barnfamiljer då Björnen erbjuder mängder av barnbackar för de mindre och väldigt rolig cykling sommartid.

Hotell Karolinen

Hotell Diplomat

Åre Torg hotell – Precis som namnet säger så ligger Åre Torg hotell centralt exakt vid torget.

Hotell Granen

Hotell Åregården

Holiday Club Åre – Åres aktivitetets och Outdoorhotell nummer ett. Ligger exakt vid Åresjön och erbjjder en stor mängd aktiviteter.

Läs mer om hotellen i åre.