Björnrike: Hela familjens drömresmål för nästa skidsemester

När vintern sveper in över det svenska landskapet och snötäcket gnistrar i solskenet, är det dags att packa väskan och bege dig mot Björnrike. Detta gömda paradis mitt i Jämtland Härjedalens fjällvärld erbjuder en skidupplevelse som får ditt hjärta att slå snabbare. Här är varför Björnrike är ditt ultimata resmål skidåkning.

Björnrikes skidåkning erbjuder himmelska sluttningar

Björnrike är en pärla bland de skandinaviska skiddestinationerna. Här finner du en mångfald av välpreparerade sluttningar, från mjuka backar som passar nybörjare till utmanande terräng för de mer erfarna åkarna. Det spelar ingen roll om du är en familj som letar efter snöglädje eller en äventyrslysten skidfantast – Björnrike har något för alla.

Snösäkert klimat

En av Björnrikes största fördelar är dess snösäkra klimat. Tack vare dess geografiska läge och höga höjdläge kan du vara säker på att hitta fin skidåkning här under hela säsongen. Detta gör Björnrike till ett populärt val för både tidiga och sena skidsäsonger.

Fantastisk natur i härliga Härjedalen

Skidåkning i Björnrike är mer än bara snö och sluttningar. Sonfjället som är Härjedalens högsta berg skapar en enastående utsikt med sin imponerande snötäckta topp. Solnedgångar som målar himlen i nyanser av rosa och orange är en nästan överväldigande upplevelse. Så glöm inte att ta en paus från dina skidor och njuta av naturens skönhet runt omkring dig.

Off-pistskidåkning i äventyrens rike

För de som letar efter ännu mer spänning erbjuder Björnrike också fantastisk off-piståkning i skog och lite på kalfjäll. Hitta en lokal guide och utforska orörd terräng, gömda dalar och djupsnö som glittrar som diamanter i solskenet. Det är en adrenalinfylld upplevelse som du sent kommer att glömma.

Boende och mat

Björnrike erbjuder ett utbud av bekväma boenden, från mysiga fjällstugor till moderna hotellliknande boenden. Efter en dag i backarna kan du koppla av i en bastu, njuta av en gourmetmiddag eller bara kura ihop framför en brasa med en kopp varm choklad.

Bokavilla.se

Bokavilla erbjuder boende i tre exklusiva villor som rymmer stora sällskap men i en av villorna (Villa Design) finns också Björnrikes enda hotelliknande boende. Här erbjuds både vandarhemsliknande rum med toalett i korridoren och rum med hotelstandard. Grannvillan Villa Björnrike går inte heller av för hackor, där erbjuds 16 bäddar utspridda på 1000 kvm, två 6-bäddslägenheter och en svit med fyra bäddar. Allt boende i Villa Björnrike har tillgång till eget kök. Huset passar också bra för konferens eller bröllop. Spana in deras hus i Björnrike.

Husförmedling i Björnrike

Det finns många som hyr ut stugor och lägenheter i Björnrike. Skistar, Ago i Vemdalen, Boka Vemdalen är några lokala företag. Annars finns även en del på Airbnb, Stugknuten m.fl.

Restauranger i Björnrike

Bräjks – Rejäl skidåkarmat med finess. Den här backrestaurangen bjuder alltid på goda smaker och skön stämning.

Björns Brasserie – Björns Brasserie är den sköna restaurangen exakt vid Grizzly express och stora parkeringen. Här serveras vällagad mat och rejäla portioner. EN riktigt hit för familjen både för lunch och middag.

Bageriet – God mat och skön atmosfär i på en av Björnrikes senaste krogar. Schyst mat goda bullar:)

Avslutande tankar om Björnrikes magi

Björnrike är mer än en skiddestination; det är en plats där vinterns magi och äventyr möter den svenska fjällnaturen. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren skidåkare, kommer Björnrike att förtrolla dig med sina snötäckta landskap och spännande sluttningar. Björnrike väntar på dig med öppna armar och snötäckta sluttningar.

Läs mer om Björnrike