Boende i Jämtlandsfjällen

Jämtland Härjedalen är en region med blomstrande besöksnäring. Med över 3 miljoner gästnätter på ett år är Jämtland en av Sveriges populäraste resmål. I länet finns både enklare boende i vandrarhem och fjällstationer till betydligt lyxigare hotell och exklusiva lägenheter och hotell.

Hotell i Jämtlandsfjällen

I Jämtland finns det både små pittoreska hotell med genuin och personligt bemötande. Här finns också stora anläggningar som kan ta emot större sällskap och med krävande konferensararrangemang och bröllop. Här har vi listat några av våra favoriter.

Hotell Storhogna Högfjällshotell

I Destination Vemdalen nära gränsen till Härjedalen hittar man Storhogan Högfjällshotell. Här bor hela familjen eller företaget bekvämt på en riktigt fullserviceanläggning med eget spa, restauranger, skiduthyrning och en helt unik vinterträdgård. Här finns över 100 bäddar och utanför dörren väntar äventyret på fjällen. Läs mer om Storhogna Högfjällshotell.

Tott Hotell

På Tott Hotell i Åre trivs du bra. Här bor ni på fjället och samtidigt med endast en kort promenad till Åre Torg som är en av Europas mest omtalade och exklusiva skidorter.

Lofsdalens Fjällhotell

Lofsdalen är en trevlig fjällby i den södra delen av Region Jämtland Härjedalen i Härjedalsfjällen men vem är vi att vara petiga:) Lofsdalen kallas för den lilla byn med den stora skidåkningen och här hittar ni fullt av aktiviteter sommar som vinter. Lofsdalens fjällhotell har nyligen bytt ägare och inför vintern 21/22 slår de nya ägarna upp portarna. Hotellet har drygt 40 hotellrum samt 10 lägenheter av enklare stil med plats för 6 personer. Hoteller har även en restaurang, pizzeria och en skön solterass. Här kan du läsa mer om fjällhotellet i Lofsdalen.

Hyra stuga i Jämtlandsfjällen

Det absolut mest populärt boendet i Jämtlandsfjällen är att hyra sitt eget boende där man helt enkelt kan ro om sig själv. det finns ett stort utbud av nybyggda lägenheter och stugor att hyra på de flesta orterna.

Hyra stuga i Vemdalen

Destination Vemdalen ligger i södra Jämtland och består av resmålen Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet och Björnrike. Det har skett en stark utveckling de senaste 10 åren och det byggs hela tiden nya fina hus i attraktiva lägen. Störst utbud hittar man hos Skistar Vemdalen men även Bokavemdalen.se och Ago Mitt i Vemdalen hyr ut stugor.

Hyra stuga eller lägenhet i Åre

Även i Åre finns många alternativ för den som vill bo med självhushåll i en stuga eller lägenhet. Vill ni bo centralt nära butiker, restauranger och fest så är det oftast lägenheter som erbjuds. Vill man hellre bo o stuga kan man leta sig till någon av de resmål som ligger i utkanten som exempelvis Björnen och Duved. Stugor och lägenheter kan exempelvis bokas via skistar.com och Ago Mitt i Åre.

Hyra stuga i Bydalen

Bydalen är inte lika stort som exempelvis Åre och Vemdalen men en fullgod anläggning av högalpin karaktär. Här utlovas vackra vyer, fin skidåkning på vintern och härliga vandringsturer sommartid.

Exklusivt boende i fjällen

Det finns ett flertal extra exklusiva anläggningar och villor i fjällen som vi skulle vilja tipsa om. Det här är anläggningar där vi anser att boendet i sig är en del av upplevelsen.

Villa Björnrike

Med 1000 kvadratmeter och endast 16 bäddar är det huset en helt unik anläggning. Här bor ni på första parkett med utsikt över Sonfjällets Nationalpark och Björnrikes skidbackar som ligger bara några steg från Villan. Villa Björnrike utmärker sig med sina återkommande naturliga materialval, lugna atmosfär och lyxiga känsla. Huset består av tre lägenheter som kan hyras var för sig men den bästa upplevelsen får man om man bokar hela huset. Då ingår väldigt exklusiva gemensamma utrymmen med bland annat stor bastuavdelning, matsal, storkök och Storstugan med över 8 meter i takhöjd. Läs mer om Villa Björnrike.

Bustamoon i Åre

Det här är kanske inte det lyxigaste boendealternativet i fjällen men det är en sån där unik pärla som man bara måste älska. Här bor ni i helt ostörd miljö halvvägs upp på fjället. Ni bor, konfererar och äter i denna rustika härliga miljön. I källarn tappas den hemgjorda snapsen upp och utanför väntar skidbackarna.

Fjällstationer

Åre är hemmaregion till några av Sveriges mest kända och välbesökta fjällstationer. Ett populär resmål är Jämtlandstriangeln som tar besökarna förbi tre fjällstationer, Storulvån (där turen börjar), Blåhammaren och Sylarnas fjällstation. Utöver dessa kan även Helags fjällstation nämnas där du hittar Sveriges sydligaste glaciär.

Hitta fler boenden i Jämtland.

Läs mer om Jämtland.